zaterdag 27 december 2014

Jaarlijstje - 2014

<Cliché-modus aan> Pfff... Als er ooit een jaar snel is gegaan en als er ooit veel in een jaar is gebeurd, was het voor mij dit jaar wel. Het is dat het net kerst is geweest, maar anders had ik nooit geloofd dat het al december is. Echt, jongens... Wat. Een. Jaar. <Cliché-modus uit>

Ik begon het jaar nogal raar (#liefdesverdrietsuckt) en ging vervolgens het gekkenhuis genaamd 'Afstuderen' in. Om daarna gelijk een grote-mensen-baan te krijgen en erachter te komen dat volwassen worden niet altijd even leuk is (ik wil niet mijn eigen verzekeringen betalen, whèèèh). Tussendoor ontmoette ik ook nog de leukste mensen en heb ik me dood gelachen. Tijd voor een jaarlijstje!

Dit was mijn 2014:


Aantal blogstukjes geschreven: 109

Aantal keer blij geweest dat ik Vriendin L. ontmoette tijdens mijn afstudeerstage: iedere dag (behalve de dag voor kerst, toen ze zo'n lieve mail stuurde dat ik spontaan moest huilen op kantoor).

Aantal boeken gelezen: 32

Aantal boeken dat ik wel kocht, maar nog niet gelezen heb: 18 (Ik leer het nooit. En ik ga nooit een appartement vinden waar al mijn boeken inpassen...)

Aantal keer de woningstichting vervloekt: ontelbaar


woensdag 17 december 2014

Stom! #5

Maar weer eens een lijstje met stomme dingen. Omdat klagen nou eenmaal mijn grote hobby is (naast slapen en chocolade eten dan).

Dat ik nu pas de boeken van The Hunger Games lees en niet jaren geleden al.  -  Dat er zo veel meer leuke boeken zijn dan ik tijd heb om te lezen.  -  Vrouwen die te veel Thierry Mugler Alien dragen.  -  Niet nog een nieuw seizoen van The Newsroom (I want need more!)  -  Een jaar later nog steeds twijfelen over een beslissing die je destijds hebt gemaakt.  -  Dat na drie wijntjes alles een goed idee lijkt.  -  Kerststress.

(bron)

zondag 14 december 2014

Uitgelezen: Het lot van Callie & Kayden

Een paar weken geleden kon je opgeven voor het lootjes trekken van de Boekenadventskalender. Ik dacht: Ach waarom ook niet, ik doe mee! Dus afgelopen week speelde ik voor Secret Santa en stuurde een pakket naar 'mijn lootje'. Een paar dagen later werd hier een mysterieus pakketje bezorgd met daarin mijn cadeautje: Het lot van Callie & Kayden van Jessica Sorensen. Yay! Die wou ik echt heel graag hebben. Zo graag, dat ik er dezelfde avond nog in begon.

Het lot van Callie & Kayden - Jessica Sorensen

vrijdag 12 december 2014

En bedankt! #2

Aangezien jullie mij altijd graag uitlachen (no offence) en mijn lieve familie en vrienden er nooit genoeg van krijgen om mij te beledigen, leek het me maar eens tijd voor een deel 2 van En bedankt! Dus bij deze. En voel je vrij om een klein beetje medelijden met mij te hebben mij lekker uit te lachen.

"Iels, kom snel! Er zit een kat hier binnen!"
"WAT?!"
"Ja, ik hoor een kat janken... Ownee, wacht, het was jouw gezang." - De altijd lieftallige Zusje D.

"Ik denk dat je nieuwe schoenen leuker vindt onder een spijkerbroek." - Codetaal van Vriendin L. voor: "Hoe kun je in hemelsnaam die laarsjes aantrekken onder dat rokje?!"

"Beter dat je je haar gewoon los draagt. Als je het zo opsteekt, is net alsof je bulten op je hoofd hebt." Een poging tot opbouwende kritiek van Zusje D.

"Zo'n drama is het nou ook weer niet hoor." Mijn moeder die probeert een compliment over mijn haar te maken.

"Dit ben jij." Schoenbroer T. terwijl hij dit plaatje naar mij appt.

"Sta ik er eindelijk goed op, kijk jij alsof je subsidie wil aanvragen." - Selfies maken met Vriendin L. Altijd gezellig.

Wederom: van je familie en vrienden moet je het hebben.

(Bron afbeelding)

zondag 7 december 2014

Inspiratie

Soms is het een liedje op de radio
Of een zin in een boek

Maar meestal zijn het herinneringen
Van wat jij deed en zei

Daarom wil ik je bedanken
Inspiratie is jouw cadeau aan mij

vrijdag 5 december 2014

Blessureleedvermaak

'Weet jij toevallig ook iets van hardloopblessures?'
'Nee, maar ik weet wel hoe je ze kunt voorkomen.'
'Hoe dan?'
'Gewoon NIET hardlopen.'
'Oh...'

Hardloopblessures. Ik word er momenteel nogal moe van. Figuurlijk dan. Niet letterlijk, aangezien ik wekenlang niet meer heb gerend wegens mank been*. Maar zoals ieder nadeel, heb ook deze zijn voordeel. Het blijkt namelijk uitstekend materiaal voor anderen om grappen over te maken - al dan niet ten koste van mij.

*Eerst pijnlijke knieën, nu een mank been, what's next... afstervende tenen?

(Bron afbeelding)

woensdag 3 december 2014

Uitgelezen: Schim en Schaduw (+Winactie!)

Toen Schim en Schaduw van Leigh Bardugo net uitkwam, dacht ik: mwah, dat boek sla ik even over. Maar vervolgens hoorde ik het ene lyrische verhaal na het andere over dit eerste deel uit De Grisha trilogie. En meeloper dat ik ben, kon ik het natuurlijk niet laten om het boek toch te lezen. Gelukkig was uitgeverij Blossom Books zo aardig om een exemplaar op te sturen. Trouwens, twee exemplaren zelfs. Ook eentje voor een winactie! Snel verder lezen dus...

Schim en Schaduw - Leigh Bardugo

maandag 1 december 2014

NaNoLaatMaarZittenJoh

Kennen jullie dat verhaal van dat meisje dat in november 50.000 woorden wou schrijven? Dat daarnaast ook nog 5 (of 6) dagen in de week werkte? En dat ook nog eens een poging deed tot sociaal leven?

Het hele verhaal zal ik jullie besparen, maar het - niet zo verrassende - einde kan ik wel verklappen: het is mislukt. (Iets met een te hoge lat, prioriteiten en niet kunnen functioneren op slechts 4 uur slaap...)

Maar er is ook goed nieuws. Ik heb dan misschien mijn doel wel niet gehaald, maar ik heb wel ruim 30.000 woorden op papier gekregen. Daar moet nog wel een hoop aan geschaafd worden, maar ik vind het leuk - fictie schrijven. Dus misschien (MISSCHIEN!) dat ik hier ook wel eens een stukje fictie ga plaatsen. Daar moet ik echter wel eerst even moed voor verzamelen en momenteel ben ik eerst bezig met het inhalen van een maand gemiste slaap. Truste!

Ps. Ik ben trouwens wel heel benieuwd hoe NaNoWriMo bij jullie is verlopen. Wrijf gerust jouw 50.000-woorden-succes in mijn faalneus!

Bewijs dat ik niet helemaal gefaald heb...